Alışveriş Sepetim

21. YÜZYILDA ERMENİ KİMLİĞİNE ELEŞTİREL YAKLAŞIMLAR KIRILGANLIK DİRENÇ VE DÖNÜŞÜM

21. Yüzyılda Ermeni Kimliğine Eleştirel Yaklaşımlar Kırılganlık Direnç ve Dönüşüm

9786058071247

Temmuz 2020 - 344 Syf.

Etiket Fiyatı : 225.00 ₺

Stokta

Kimliklerin katı kalıplardan çıkıp, gitgide daha akışkan bir nitelik kazandığı günümüzde, mutlak ve tek kimlik fikrinin yerini, zamana, mekâna ve kişiye göre şekillenebilen kimlikler fikri almaktadır. Bu çerçevede, Ermeni kimliğine dair geleneksel yaklaşımlar da sorgulanmakta ve konu, disiplinlerarası çalışmalar ve yeni bakış açılarıyla ele alınmaktadır.

 

Ekim 2016’da istanbul’da yapılan ‘21. Yüzyılda Ermeni Kimliğine Eleştirel Yaklaşımlar: Kırılganlık, Direnç ve Dönüşüm’ başlıklı konferansta, Ermeni kimliğine ilişkin çeşitli yaklaşımlar ve bu yaklaşımların kimlik araştırmaları ile ilişkisi tartışıldı.

 

Ermenilerin, üzerine bir ortak kimlik inşa ettiği tarihsel arkaplan; Ermeni kimliklerinin zamansal ve mekânsal boyutları; sınıf, din, cinsiyet ve yaş gibi faktörlerin kimliğin oluşumundaki etkisi; kilise, siyasi parti, okul, müze gibi ermeni kurumlarının ve Ermenistan devletinin kimlik alanındaki ağırlığı; Ermeni kimliğinin gelişimi, değişimi ve ifade edilmesinde sanat, edebiyat, dil ve estetiğin kullanımı; ortak kimliğin sürdürülmesinde Soykırım sonrası ‘mağduriyet’in ve soykırım inkârının oynadığı rol; Türkiye’de ve diasporadaki topluluklarda asimilasyon, inkâr, dâhil olma ve hariç tutulma biçimleri gibi konulara odaklanan bildirilerden bir seçkinin yer aldığı bu kitap, kimlik kavramı etrafında yürütülen geniş tartışmalara da katkı sunacak bir kaynak.

*

Konferans kitapları serisinin daha önce yayınlanmış kitapları:

  • Diyarbakır Tebliğleri
  • Mardin Tebliğleri
  • Ermeni Soykırımı'nda Vicdan ve Sorumluluk
  • Müslümanlaş(tırıl)mış Ermeniler
  • Mühürlü Kapı: Türkiye-Ermenistan Sınırının Geleceği

Yok Edilen Medeniyet: Geç Osmanlı ve Erken Cumhuriyet Dönemlerinde Gayrimüslim Varlığı