Alışveriş Sepetim

FİLM GİBİ HUKUK

Film Gibi Hukuk

9786058103375

Zehra Çiğdem Özcan Cemal Bali Akal

Aralık 2019 - 152 Syf.

Etiket Fiyatı : 100.00 ₺

Stokta

Zehra Çiğdem Özcan ve Cemal Bâli Akal hukuktan sinemaya aralanan aykırı kapıyı açıyorlar. Yasa,yargı, adalet, eşitlik, ifade özgürlüğü, ataerkil baskı, ırkçılık, ayrımcılık, geçmişle yüzleşme... üstüne yoğunlaşarak, ideal bir hukuk anlayışının tökezlediği filmlere öncelik veriyorlar. Özcan’ın deyimiyle, delilsiz gözaltılar, tutuklamalar ve yargılamaları, atomu parçalayan fizikçi ciddiyetiyle bir çocuğu bile güldürecek iddiaları ortaya atanları, sıradan bulguları cinayete, örgüte ve komploya aynı ciddiyetle bağlayanları, kurdukları hakimiyeti her ne pahasına olursa olsun korumak için sinekten yağ çıkaranları, önüne kim gelirse gelsin düşman ilan etmekten çekinmeyen, keser dönüp sap döndükçe dün suçladığını bugün aklayan, bugün suçladığını yarın pamuklara saran adalet bekçilerini ve onların kurbanlarını anlatıyorlar.

ZEHRA ÇİĞDEM ÖZCAN, 1998 yılında Dokuz Eylül Üniversitesi Hukuk Fakültesi'nden mezun oldu. Evrensel, Birikim, Hukuk Politik'te ve “Türkiye'de Hukuku Yeniden Düşünmek” adlı kitapta denemeleri yayımlandı. “Bayan Yanı” ve “Bir Süre Durup Bekledikten Sonra” adlı öykü kitaplarının yazarı.

CEMAL BÂLİ AKAL, “İktidarın Üç Yüzü”, “Modern Düşüncenin Doğuşu”, “Varolma Direnci ve Özerklik”, “Özgürlüğün Geleceği Yoktur”, “Burası Tanzanya mı Karanfil?”, “Kimlik Bedenin Hapishanesidir” (R. Ergün’le), “Hukuk ya da Kukla Tiyatrosu”, “Hukuk Nedir?”, “Modernitenin Sonunda” (C. Muratoğlu’yla), “Beyaz Perdede Kirli Yargılama” başlıklı kitapların yazarıdır. “Devlet Kuramı”, “Marx’tan Spinoza’ya Spinoza’dan Marx’a” (E. Canaslan’la) ve “Spinoza Hukukçuya Ne Söyler?” (E. Antalyalı’yla) başlıklı derlemeleri vardır. “Machiavelli, Makyavelizm ve Modernite”, “Spinoza Günleri”, “Spinoza Günleri 2” (R. Ergün’le), “Edebiyat, Hukuk ve Sair Tuhaflıklar” (Y. Tosun’la) ve “Spinoza Daima” başlıklı kitapları yayına hazırlamıştır.